Jak prawidłowo czytać etykiety żywnościowe.
Choć wielu z nas dba o linię i zdrowe odżywianie, podczas świąt odrzuca dzienne przyzwyczajenia żywieniowe i entuzjastycznie oddaje się przyjemności spożywania schematycznych potraw. W każdym domu wynajdziemy przepis na święta, innymi słowy zestaw potraw, jakie muszą na stole widnieć – przetestuj ANCHOR. Boże Narodzenie to czas zimowego mrozu, pewnie wobec tego serwowane na stoły potrawy są bardziej kaloryczne. Mięsne pieczenie, pasztety, kaczka z jabłkami, schab ze śliwkami, ryby smażone, marynowane – to sztampowe potrawy świąteczne. Barszcz czerwony, zupa grzybowa to też świąteczne zupy. Wielkanoc przypada w okresie wiosennym, potrawy są w związku z tym może mnie kaloryczne, jakkolwiek z kolei te święta oznaczane są jajecznymi oraz mięsnymi – ANCHOR. Jajka w rozmaitych postaciach, a po święceniu mięsa, kiełbasy, szynki, sałatki panie domu serwują swoim gościom. I tutaj występuje zupa w jednej z głównych ról – musi to być żur z białą kiełbasą bądź też biały barszcz – w zależności od regionu – my rekomendujemy także ANCHOR. Wypływa z tego, że jesteśmy narodem, jaki przywiązuje wagę do tradycji kucharskich, choć na świątecznych stołach pojawiają się nowinki ze obecnych czasów, niechętnie jednak zmieniamy nasze nawyki w tym zakresie.
2. Sposoby na